Μπάφι-image-4
Ιουν 30, 2015 Μπάφι Super User

Μπάφι

Μία μόλις ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στο όμορφο και άγνωστο, για πολλούς, βουνό της Πάρνηθας μπορείς να αναπνεύσεις οξυγόνο, να αποδράσεις από τη πολύβουη πόλη, να ξεφύγεις από την ρουτίνα της καθημερινότητας και με μια στάση στο καταφύγιο Μπάφι, να απολαύσεις τον πρωινό καφέ και την υπέροχη θέα. Το καταφύγιο Μπάφι βρίσκεται στην καρδιά της Πάρνηθας. Ένα καταφύγιο οργανωμένο και κατάλληλο να δεχτεί επισκέπτες κάθε ηλικίας όπου τους δίνεται η δυνατότητα να χαλαρώσουν μέσα στην φύση και τον καθαρό αέρα και να ανακαλύψουν το μοναδικό ελατόδασος της Αττικής μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Η μεγάλη πυρκαγιά του Ιουνίου του 2007, έκαψε τα 2/3 του ελατοδάσους. Συνολικά κάηκαν 56.000 στρέμματα από τα 300.000στρ. της συνολικής έκτασης του βουνού. Σήμερα το βορειοανατολικό μέρος του Εθνικού Δρυμού παραμένει πράσινο και εκεί ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει ελάφια, να εξερευνήσει μονοπάτια διαφόρων βαθμών δυσκολίας, να δει διαφορετικά είδη μανιταριών και να παρατηρήσει ενδημικά είδη φυτών. Η Πάρνηθα παραμένει πραγματικό καταφύγιο των ανθρώπων που αγαπούν τα βουνά και λατρεύουν τη φύση.

Το καταφύγιο «Μπάφι» παρέχει στους επισκέπτες του όχι μόνο την παραδοσιακή ζεστή φιλοξενία, αλλά παράλληλα τους βοηθά να γνωρίσουν τις απαράμιλλες ομορφιές του τόπου.

Από τον Αύγουστο του 2004 η Trekking Hellas Πάρνηθας σε συνεργασία με το καταφύγιο Μπάφι διοργανώνουν οργανωμένες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, ώστε να προβληματιστούν δημιουργικά, με συμπεριφορές και ενέργειες  που θα τους υποδείξουν τρόπους να συνεργάζονται καλύτερα, να τονώσουν την  αυτοπεποίθησή τους, να έρθουν σε επαφή με την φύση και κυρίως να αναπτύξουν την οικολογική τους συνείδηση. Λαμβάνοντας μέρος, σε μία από τις πολλές δραστηριότητες, η διασκέδαση κορυφώνεται με έναν ιδιαίτερο και ασυνήθιστο τρόπο για μικρούς και μεγάλους.

Νιώστε ευεξία και αφεθείτε στην μαγεία της φύσης συμμετέχοντας σε μία από τις δραστηριότητες που σας ταιριάζει.

 

  1. Η πρόσβαση γίνεται είτε οδικώς από το δρόμο που ανεβαίνει στην Πάρνηθα προς το καζίνο "Mont Parness" (κόκκινη - άσπρη γραμμή), είτε από σηματοδοτημένο μονοπάτι (κίτρινη - διακεκομμένη μαύρη γραμμή) το οποίο ξεκινάει από το χώρο στάθμευσης του τελεφερίκ και μέσω της χαράδρας της Χούνης οδηγεί στο καταφύγιο.

    Μετά την Αττική Οδό (για όσους έρχονται από Αθήνα) στην επόμενη ακριβώς έξοδο (ΠΑΡΝΗΘΑ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ- ΑΧΑΡΝΑΙ) βγαίνετε από Εθνική δεξιά για να ανεβείτε τη γέφυρα και στο φανάρι κάνετε αριστερά και ακολουθείτε την πινακίδα για Πάρνηθα.

    Συνεχίζετε όλο ευθεία χωρίς να στρίψετε πουθενά για 10 χλμ περίπου (10-15’ ανάλογα την κίνηση). Περνάτε και τις ταβέρνες της Πάρνηθας όπου φτάνετε στο parking του τελεφερίκ. Ακολουθείστε τον χάρτη. Έπειτα από 16 χλμ(20’-25’) περίπου φτάνετε στο καταφύγιο.

  2. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Ο.Σ.Ε ή τον Προαστιακό σιδηρόδρομο, κατεβαίνοντας στο σταθμό Αχαρνές  ή Σ.Κ.Α. αντίστοιχα. Εάν αποφασίσετε να πάρετε ΤΑΧΙ  σε λιγότερο από 15 λεπτά θα βρίσκεστε στο πάρκινγκ του τελεφερίκ,  όπου μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν και μέσα σε 11 λεπτά να φτάσετε στο δρυμό

Προσοχή: Οδηγείτε προσεχτικά στην Πάρνηθα υπάρχουν ελάφια και άλλα θηλαστικά που κυκλοφορούν ελεύθερα στο δρυμό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον παρακάτω ιστότοπο.

 

 

Πηγή : http://www.mpafi.gr/

Διαβάστηκε 2243 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 17:47