ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ.ΠΑ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ-image-9 ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ.ΠΑ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ-image-10 ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ.ΠΑ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ-image-11 ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ.ΠΑ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ-image-12 ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ.ΠΑ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ-image-13 ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ.ΠΑ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ-image-14 ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ.ΠΑ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ-image-15 ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ.ΠΑ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ-image-16 ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ.ΠΑ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ-image-17 ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ.ΠΑ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ-image-18

                   16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017            

       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΓΑΛΟΣ  ΣΤΟΧΟΣ  ΤΟΥ  ΣΥΝ.ΠΑ  Η  ΠΑΤΑΞΗ  ΤΗΣ  ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ  ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ

Κέρδισε το στοίχημα ο ΣΥΝ.ΠΑ για την πυροπροστασία της Πάρνηθας. Η λήξη της αντιπυρικής περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου, βρήκε τον πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Δημήτρη Καμπόλη αλλά και τους συνεργάτες του με αίσθημα ικανοποίησης και δικαίωσης. Για μια ακόμη σεζόν χάρη στις συντονισμένες προσπάθειές τους ο Εθνικός Δρυμός, «πνεύμονας» για ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής, έμεινε αλώβητος από πυρκαγιές. Ο ΣΥΝ.ΠΑ, ο οποίος όμως φροντίζει καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς για την φύλαξη της Πάρνηθας με μια σειρά από μέτρα, δεν εφησυχάζει και πλέον στρέφει τον προσοχή του σε έναν ακόμη σημαντικό στόχο, ο οποίος είναι η προστασία του δάσους από την παράνομη υλοτομία.Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα, όπου οι πολίτες μαστίζονται από την οικονομική κρίση, κάποιοι επιτήδειοι κόβουν ξύλα από το δάσος ενόψει του Χειμώνα για να τα πουλήσουν.  Η παράνομη υλοτομία σύμφωνα με το νέο νόμο του 2013 απαγορεύεται αυστηρά και εκτός από το βαρύτατο οικονομικό πρόστιμο διώκεται ποινικά για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και επιφέρει μεγάλη ποινή φυλάκισης.                                    

Ο ΣΥΝ.ΠΑ ήδη με συντονισμένο σχέδιο δράσης και έχοντας αυξήσει τις περιπολίες του σε κάθε γωνιά της Πάρνηθας σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση με το Δασαρχείο προσπαθεί να αποτρέψει τέτοια φαινόμενα της παράνομης υλοτομίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ.ΠΑ κ. Δημήτρης Καμπόλης τόνισε . «Χαίρομαι ιδιαίτερα για το γεγονός ότι ολοκληρώσαμε αναίμακτα μια ακόμη αντιπυρική περίοδος στην Πάρνηθα. Ο εθνικός δρυμός, ο οποίος αποτελεί ανάσα για όλους του κατοίκους της Αττικής και όχι μόνο, χάρη στις ενέργειες όλων μας έμεινε αλώβητος από πυρκαγιές. Πλέον στόχος μας είναι η διαφύλαξη του δάσος από την παράνομη υλοτομία και προς αυτή την κατεύθυνση θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια».