Μήνυμα

Failed loading XML... Specification mandate value for attribute async attributes construct error Couldn't find end of Start Tag script line 1 Opening and ending tag mismatch: head line 1 and script Opening and ending tag mismatch: html line 1 and head Extra content at the end of the document
Δυναμική παρέμβαση Καμπόλη

Δυναμική παρέμβαση Καμπόλη στην συνάντηση με τον Μπαλάφα για την χρηματοδότηση των Συνδέσμων ενόψει αντιπυρικής. Τέλος στον βραχνά που ήθελε τους Συνδέσμους προστασίας των ορεινών όγκων όπως της Πάρνηθας να παραμένουν δίχως χρηματοδότηση,

μπήκε μετά την συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα με τους εκπροσώπους.

Με γλαφυρό τρόπο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πάρνηθας  Δημήτρης Καμπόλης περιέγραψε τις δυσκολίες αλλά και την αναγκαιότητα να παραμεριστούν οι όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ώστε άμεσα να χρηματοδοτηθούν οι Σύνδεσμοι μέσω της ΣΑΤΑ, καθώς ήδη βρισκόμαστε στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου. Όπως τόνισε ο κ. Καμπόλης ο κίνδυνος για τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής ( Πάρνηθας, Πεντέλη, Υμμητός, Ποικίλο Όρος και Αιγάλεω) είναι ορατός αν δεν παρθούν άμεσα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Ο Υφυπουργός μετά την εισήγηση των αντιπροσώπων των Συνδέσμων και αναγνωρίζοντας την προσφορά τους τα τελευταία 17 χρόνια, αλλά και τον επείγον του θέματος, υπέγραψε  την απόφαση για χρηματοδότηση τους από τη ΣΑΤΑ. Η οριστική επίλυση του θέματος θα γίνει με σχετική τροπολογία που θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Πάρνηθας Δημήτρης Καμπόλης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού Βλάσσης Σιώμος, ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθηνών Πειραιώς Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής Σταύρος Ιατρού, ο Αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημήτρης Τσατσαμπάς,, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΣΔΑ Θεόδωρος Αρβανίτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου.

«Η προστασία της Πάρνηθας είναι για όλους εμάς που ζούμε στους πρόποδες της ζήτημα υψίστης σημασίας. Δεν θα επιτρέψουμε το βουνό μας να ζήσει ξανά στιγμές του 2006. Θα μπούμε μπροστά σε ότι αφορά την προστασία του» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ.ΠΑ. κ. Καμπόλης μετά την συνάντηση με τον Υφυπουργό ενώ τόνισε επίσης πως: «Ευχαριστώ θερμά εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΝ.ΠΑ. αλλά και όλων των κατοίκων τον Υφυπουργό κ. Μπαλάφα για την άμεση ανταπόκρισή του. Με την χρηματοδότηση των Συνδέσμων την στιγμή που η οικονομική κρίση έχει πλήξει τους Δήμους, μας δίνεται το οξυγόνο ώστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε δίχως πρόβλημα για την προστασία των δασών μας. Η πυροπροστασία είναι και θα συνεχίσει να είναι η προτεραιότητα μας. Τέλος, ευχαριστώ για την συνδρομή τους τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά και τους Γενικούς Γραμματείς Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πουλάκη και Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Καπάκη για το ενδιαφέρον και την κατανόηση με την οποία αντιμετώπισαν το θέμα που είχε προκύψει»